Het zal je niet vaak gebeuren dat je toe bent aan een nieuwe vloer, maar er komt een moment dat je huidige vloer écht niet langer kan. Je laminaat wordt, na verloop van jaren, steeds wat minder mooi en er zijn beschadigingen opgetreden. Of het vinyl is gekrast en bijna niet meer schoon te krijgen. Het wordt dus tijd om je te gaan oriënteren op de verschillende mogelijkheden. De meeste opties zijn je wel bekend: tapijt, laminaat, parket, plavuizen en een gietvloer. Je hebt al deze vloeren vast wel eens gezien. Maar wat nu als dat niet is wat jij zoekt? Dan is een PVC vloer wellicht een betere optie.

Wat zijn de voordelen van PVC?

Om te beginnen is een PVC vloer zo goed als onverwoestbaar. De toplaag is keihard en zelfs een rollende bureaustoel, hondennagels en hakken van pumps zullen er geen deuken in krijgen. Daarbij kun je PVC ook gebruiken op vloerverwarming en -koeling. Het zal niet krimpen en uitzetten bij verschillen in temperatuur. Je kunt deze vloer (laten) leggen op veel verschillende manieren. Denk dan aan visgraat PVC of extra brede planken in de lengte of de breedte. PVC is, qua uiterlijk, niet van echt hout te onderscheiden. Het gaat alleen nog langer mee!

Maar is PVC niet hartstikke duur?

Iedere nieuwe vloer is een flinke investering. Of je nu kiest voor tapijt, parket of laminaat. Toch kun je ook wel een goede PVC vloer aanbieding vinden. Deze PVC vloer aanbieding is de vloer inclusief de ondervloer. En dat maakt een groot verschil. Een ondervloer is namelijk belangrijk voor het behoud van je vloer en om geluidsoverlast richting de buren te voorkomen. Ook zorgt een ondervloer ervoor dat je huis minder “hol” klinkt en dat je, als je een keer met schoenen aan in huis loopt, geen echo’s hoort bij iedere stap die je zet.

Kan ik een PVC vloer zelf leggen?

Alles kan, als je maar de juiste gereedschappen en voldoende tijd hebt. Maar wil je de vloer zelf leggen of schakel je de legservice in? Veel mensen, hoe handig ze ook zijn, kiezen voor het inschakelen van de legservice. Je vloer wordt dan in een paar uur spatstrak gelegd en de complete afwerking wordt geregeld. Ja, ook die plintjes die anders nog wel eens op het lijstje “nog te doen” belanden. Je krijgt garantie op het leggen en je weet zeker dat je heel wat jaren plezier zult hebben van jouw schitterende nieuwe vloer. Geen ergernissen vanwege een hoekje dat niet helemaal lekker gelukt is. De legservice is er voor jou!