Er gaat niets boven het kopen van een nieuwe eettafel. Of het nu is voor een nieuw huis, een upgrade, of gewoon omdat je toe bent aan verandering, we weten allemaal dat het proces van het kiezen van de perfecte tafel ontmoedigend kan zijn. Met zoveel verschillende materialen, stijlen en vormen om uit te kiezen is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Maar maak je geen zorgen – wij zijn er om te helpen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de perfecte eettafel voor je huis.

1. Overweeg je materiaalopties

De eerste stap bij het kiezen van een eettafel is beslissen welk materiaal het beste bij je past. Wil je iets klassieks en tijdloos zoals hout? Of zoek je iets moderners en trendy zoals glas of marmer? Er zijn voor- en nadelen aan elk materiaal, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. Wij stellen voor rekening te houden met zaken als onderhoud (houten tafels moeten om de paar jaar worden overgeschilderd, terwijl glazen of marmeren tafels regelmatig moeten worden schoongemaakt), budget (houten tafels zijn over het algemeen betaalbaarder dan glas of marmer), en stijl (hout kan formeler zijn, terwijl glas of marmer eigentijdser zijn).

2. Kies de juiste vorm

Als je eenmaal je materiaal hebt gekozen, is het tijd om de juiste vorm voor je ruimte te kiezen. De meest voorkomende vormen zijn rechthoekig, ovaal en rond. Rechthoekige tafels zijn zeer geschikt voor grote ruimtes omdat er veel mensen aan kunnen zitten en ze veel oppervlakte bieden voor schalen en serveerschalen. Ovale tafels zijn ideaal voor kleinere ruimten omdat ze minder ruimte innemen dan een rechthoekige tafel, maar toch een flink aantal gasten kunnen herbergen. Ronde tafels zijn perfect als je op zoek bent naar een intieme eetervaring, omdat iedereen aan de tafel tegenover elkaar zit en gemakkelijk gesprekken kan voeren.

3. Overweeg de hoogte van je tafel

Bij het kiezen van een eettafel is de hoogte een belangrijke overweging. Je wilt tenslotte niet dat je gasten hun nek moeten optrekken om elkaar aan de andere kant van de tafel te kunnen zien. Tegenwoordig heeft een eettafel gemiddeld een hoogte van 76-79 cm. Ben je iets kleiner? Dan past een tafelhoogte van 74-75 cm bij jou. Als je echter langere gasten hebt, kun je een hogere tafel overwegen. Omgekeerd, als je kleine kinderen of korte gasten hebt, kan een lagere tafel een betere optie zijn. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke hoogte voor jou het beste werkt.

5. Mangohout is altijd een goede keuze

Als het tijd is om je houtsoort te kiezen, kies dan altijd voor mangohout. Mangohout is een van de sterkste hardhoutsoorten die er zijn, wat betekent dat je tafel jarenlang gebruik kan doorstaan met weinig tekenen van slijtage. Industriële eettafels van mangohout zien er daarnaast ook nog eens geweldig uit. Mangohout is ook milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van duurzame mangobomen die geen vruchten meer dragen. Bovendien heeft mangohout een prachtig nerfpatroon dat warmte en karakter toevoegt aan elke ruimte.

Conclusie:

Daar heb je het – onze vijf tips voor het kiezen van de perfecte eettafel voor je huis! Vergeet niet bij je keuze rekening te houden met zaken als materiaal, vorm, hoogte, lengte en houtsoort, zodat je uiteindelijk een tafel krijgt waar je van houdt en die nog jaren meegaat. Veel plezier met winkelen!