Op zoek naar een luxe hotel dat scoort op basis van comfort en creativiteit? Dan hebben we hier een prachtige hotel voor je. Sigurd Larsen heeft namelijk een hut rond een levende boom in een Deens bos gewikkeld om de eerste kamer te creëren van een hotel ontworpen voor Løvtag.

Een prachtig uitzicht

Zo’n acht meter boven de grond op het Deense schiereiland Als Odde, is de cabine de eerste van negen die Sigurd Larsen ontwerpt voor Løvtag. De hutten worden geclusterd in het bos en elk huis heeft een aparte slaapkamer voor maximaal vier gasten, natuurlijk voorzien van het beste kwaliteit bedlinnen én een prachtig uitzicht.

De idyllische locatie ligt dicht bij zowel de zee als de langste fjord van Denemarken, de Mariager, die landinwaarts slingert door een divers landschap. “De hutten bevinden zich op een kleine heuvel met uitzicht op een weide die een prachtig uitzicht over de top van het bos geeft en de zon binnen laat in de middag,” zei de architectuurstudio.

Op en top natuurlijk

De cabine is gebouwd rond een bestaande boom, die fungeert als een middelpunt voor een grof pinwheel-plan, met een centrale vierkante vorm van waaruit gebieden die schuin staan ​​naar de omliggende uitzichten uitsteken. De volgende boomhutten hebben allemaal een soortgelijk plan en zullen ook rond bestaande bomen worden gebouwd.

Een houten brug leidt van de bosbodem naar de leefruimte van de cabine, die losjes is verdeeld in een keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer. Een kleine houten trap leidt verder naar boven naar het dakterras. “De toegang tot het dakterras wekt de indruk dat je in de boom blijft ‘klimmen’ om de baldakijn te bereiken”, beschreef de studio. “In alle richtingen worden schilderachtige uitzichten op het bos omlijst door panoramische ramen”.