Het is uiteraard belangrijk dat je een slaapkamer hebt waar je je helemaal thuis voelt. Dat je ‘s avonds zin hebt om lekker je bed in te kruipen en te gaan slapen. Om je slaapkamer helemaal jouw slaapkamer te maken kan je ontzettend veel verschillende dingen doen. Heb jij geen inspiratie maar wil je toch een hele mooie slaapkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een aantal tips om je slaapkamer helemaal mooi te maken.

Verlichting

Wie houdt er nou niet van kerst? Iedereen toch? Het allerleukste en gezelligste zijn dan ook vaak alle lampjes door de straten. Het geeft gewoon een hele leuke sfeer. Deze sfeer kan je ook naar je eigen kamer halen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten lampjes speciaal voor op je slaapkamer. Van verschillende soorten figuurtjes tot led strips met allemaal verschillende kleuren licht. Hang ze aan je bed of misschien wel aan je vensterbank.

Gordijnen

Iets waar je misschien helemaal niet lang bij stil staat zijn gordijnen. Terwijl gordijnen natuurlijk ontzettend belangrijk zijn. Zo kan je bij een strakke inrichting gaan voor een rolgordijn maar je kan ook gaan voor velours gordijnen voor een wat warmere sfeer. Je gordijnen zijn een groot onderdeel van de kamer. Neem dan ook even een kijkje voordat je een keuze maakt.

Personaliseer

Je moet je echt thuis voelen en hoe kan dat nou beter dan het helemaal te personaliseren. Dit kan met bijvoorbeeld foto’s. Zoek een aantal leuke herinneringen op, print de foto’s uit, doe ze in een lijstje en hang ze op! Dit kan je kamer al helemaal opvrolijken. Daarnaast kan je alles wat je maar leuk vindt in je kamer terug laten komen. Luister je veel muziek? Dan kan je misschien een lp-muur maken. Je kan het zo gek niet bedenken en het staat leuk in je kamer.

Bed en dekbed

Als allerlaatst is een bede natuurlijk ook wel heel erg belangrijk. Als je bed niet lekker ligt dat voelt je kamer waarschijnlijk ook niet als thuis. Er zijn ontzettend veel verschillende bedden. Zo houdt de één van een zacht matras terwijl de ander juist lekker ligt op een hard matras. Test daarom wat fijn ligt bij jouw lichaam.

Daarnaast is een dekbed ook echt sfeerbepalend. Let er daarom op dat deze past bij je interieur. Een dekbed is een groot onderdeel van je kamer en daarom moet het natuurlijk wel matchen.