We kunnen steeds meer huishoudelijke apparaten aansluiten op internet. Denk bijvoorbeeld aan koelkasten, kookplaten, verlichting en beveiligingscamera’s. In 2022 gaf maar liefst 83% van de Nederlandse bevolking aan één of meer slimme apparaten in huis te hebben. Slimme apparatuur kan via een smartphone bestuurd worden. Een voorbeeld hiervan is een slimme deurbel: een toepassing waarmee je kunt zien wie er voor je huis staat zonder dat je thuis hoeft te zijn. Het voordeel van deze intelligente apparaten is de controle die je hebt over je huis, wat voor meer rust zorgt. Hieronder een aantal populaire slimme apparaten voor jouw huis.

Verlichting

Slimme verlichting is erg populair in Nederlandse huishouden. En dan met nam de Philips Hue-verlichting. De lampen in huis kunnen eenvoudig bediend worden. Of dit nu een moment van de dag is waarop lampen aangaan of juist uitzetten als je je woning verlaat, alles kan ingesteld worden in de bijbehorende app. Ook kan je slimme verlichting laten communiceren met je andere apparaten in huis. Het geeft niet alleen een stukje extra beveiliging, maar het zorgt ook voor kostenbesparing. Slimme verlichting is daarom zeker de moeite waard.

Video deurbel

Wil je altijd weten wie er voor je deur staat? Investeer dan in een slimme deurbel. Het voordeel is dat je op afstand een bericht ontvangt op je smartphone zodra er iemand voor de deur staat. Via een app kun je communiceren met degene voor je deur en de beelden worden opgeslagen zodat je er later naar terug kunt kijken. Ook als je niet thuis bent, kan je gebruik maken van de slimme deurbel; wil je bijvoorbeeld een pakketje laten bezorgen, dan kan je via je smartphone aangeven dat de pakketbezorger het pakketje bij de buren of op een andere plek in de buurt mag afleveren. Hiermee heb je altijd het veilige gevoel dat je deur beveiligd is.

Slimme keukenapparatuur

Heb je haast en hierdoor weinig tijd om te koken? Een slimme keuken kan je hierbij helpen. Onderweg naar huis kan je de oven alvast aanzetten via de app, zodat hij warm is wanneer je thuis komt. Zo kan je direct je maaltijd verwarmen. In de slimme keuken bevindt zich meestal ook een slimme koelkast. Deze laat je via je telefoon zien wat er nog in de koelkast staat. Ook kan je je favoriete recept zoeken op een slim keukeneiland. Met alleen je vinger of met je stem bedien je de keuken. Een slimme keuken bespaart je dus veel tijd.

De zomer is de perfecte tijd om optimaal te genieten van het zonnetje, heerlijk barbecueën en genieten van heerlijk eten. Wist je dat je tijdens het barbecueën ook kunt genieten van de extra steun van een slimme keuken? Een slimme keuken biedt je de ideale ondersteuning op drukke barbecueavonden. Met speciaal ontworpen slimme apparaten, zoals een smart grill of oven, kun je je tijd maximaal benutten. Je kunt de temperatuur controleren, aanpassen, of zelfs volledig automatiseren voor al je kokkerellen. Het slimme koken helpt je op elk moment om het maximale uit je avond te halen. Geef de zomerse avond een persoonlijke touch en laat petten bedrukken met de namen van de gasten of kies voor slippers bedrukt met logo of een leuke tekst.